۱۴۰۱/۰۸/۱۰
دبیر جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی اعلام‌ کرد:
"تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین" محور اصلی جشنواره علوم پزشكی رازی امسال
بیست و هشتمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی در راستای شعار سال مبنی بر "تولید، دانش بنیان و اشتغال‌آفرین" در چهار گروه فناور برتر، محصول برتر، شرکت دانش بنیان و مخترع برتر برگزیدگانی معرفی خواهد کرد.

به گزارش وبدا، دکتر مجید رمضانی دبیر بیست و هشتمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی، با بیان این مطلب گفت: در دوره گذشته برگزاری جشنواره اختراع برتر بر مبنای حق اختراع‌های ثبت شده یاpatent مورد تقدیر قرار می‌گرفتند در حالیکه امسال به دلیل نام‌گذاری سال توسط مقام معظم رهبری بخش‌های فناور برتر، محصول برتر، شرکت دانش بنیان و مخترع برتر در چهار گروه جداگانه برگزیدگانی خواهد داشت.
وی در ادامه به تشریح شرایط ثبت نام برای گروه‌های مختلف جشنواره اشاره کرد و افزود: در بخش فناور برتر تمامی فناورانی ایرانی حوزه علوم پزشکی که در شرکت یا هسته فناور در دانشگاه علوم پزشکی عضو باشند یا دارای محصول نمونه اولیه، مجوزدار و تجاری شده یا ثبت اختراع باشد، قادر خواهند بود تا در جشنواره رازی سال 1401 شرکت کنند.
دبیر بیست و هشتمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی، در ادامه به شاخص های انتخاب محصول برتر اشاره کرد و گفت: این گروه محصول جدید، تجاری شده و استراتژیک را شامل می‌شود. منظور از محصول تجاری شده محصولی است که وارد بازار فروش شده باشد که با ارائه مستندات رسمی فاکتور و قرارداد فروش صحت آن تایید می شود. گروه محصول جدید نیز معادل دانش فنی محصول است و محصول استراتژیک شامل محصولی است که در راستای تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری‌ها باشد.
دکتر رمضانی با بیان اینکه در گروه مخترعان ایرانی نیز سه گروه از اختراعات و فناوری مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، افزود: اختراعات متقاضیان استفاده از تسهیلات استعداد درخشان و ارتقای اعضای هیات علمی از سال 1391 تا 1411 در مرکز مالکیت فکری دفتر توسعه فناوری سلامت یا اختراعات اعلام شده از طریق استعلام از دانشگاه‌های علوم پزشکی که ضروری است هر دانشگاه باید اطلاعات حداکثر 2 اختراع را اعلام کند یا اختراعات دریافتی از طریق فراخوان عمومی می‌توانند در این دور از رقایت‌های جشنواره رازی وارد شوند.
دبیر بیست و هشتمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی، در ادامه گفت: در گروه محققین ایرانی نیز تمامی پژوهشگران حوزه علوم پزشکی که index H آنها حداقل 12 باشد می توانند در این گروه ثبت نام کنند. در گروه محققین جوان تمامی پژوهشگران حوزه علوم پزشکی که index H آنها حداقل 1 و متولد سال 1366 و به بعد باشند می توانند با ارائه تصویر شناسنامه در این گروه ثبت نام کنند. در گروه محققین دانشجو نیز تمامی پژوهشگران دانشجوی حوزه علوم پزشکی با ارائه گواهی اشتغال به تحصیل از دانشگاه مربوطه در زمان ثبت نام، می توانند در این گروه ثبت نام کنند.
دکتر رمضانی اظهار داشت: امتیازدهی به شرکت‌های دانش‌بنیان و هسته‌های فناور در بخش سازمان‌ها و موسسات و نهادهای حقوقی نیز به این صورت است که تعداد محصولات موجود در شرکت شامل محصول نمونه اولیه، مجوزدار و تجاری شده میزان فروش تحقق یافته، تعداد اشتغال آفرینی و کیفیت دانش فنی محصولات و میزان اثر‌بخشی در نظام سلامت محاسبه می‌شود.
وی با بیان اینکه حامیان تحقیقات و فناوری نیز مورد توجه ویژه قرار دارند، تصریح کرد: صندوق‌های پژوهش و فناوری سلامت و خیرین علاقه‌مند به این حوزه در لیست سازمان‌ها و نهادها گنجانده شدند.
دکتر رمضانی در پایان تاکید کرد: در بخش حقوقی ملاک‌های ارزیابی کمی است و هر دانشگاه علوم پزشکی باید نشان دهد به صورت کمی چه نقشی در رشد علمی کشور داشته است.

منبع: وبسایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی